Stichting Present Woerden

van totaal € 350 (18%)

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Stichting Present weet hulpbehoevenden te bereiken, die zelf niet om hulp vragen maar het juist zo hard nodig hebben.

Stichting Present werkt bij al haar projecten samen met organisaties in zorg, welzijn en wonen. De vrijwilligers zetten zich in voor projecten zoals:
opknappen van verwilderde tuinen
een dagje uit met bewoners van een zorginstelling
schoonmaken en opruimen
schilderen van een verwaarloosde woning
spelletjes doen met bewoners in de gehandicaptenzorg

Voor elk project van Stichting Present geldt dat het vrijwilligerswerk altijd ter aanvulling of ondersteuning moet zijn van de professionele zorg. Stichting Present is dus zelf geen hulpverlener. De ervaring leert dat voor cliënten in de zorg de projecten van grote waarde kunnen zijn. Een groep vrijwilligers kan uiteraard niet al hun problemen oplossen, maar er gebeurt wel iets; hun werk geeft hen wel een zetje in de goede richting. Ontmoeting net zo belangrijk als de klus Ook voor de groep vrijwilligers kan het project een betekenisvolle ervaring zijn. Ze ontmoeten iemand die ze anders waarschijnlijk nooit zouden ontmoeten. We zeggen wel eens: in de kern is het organiseren van een Present-project het faciliteren van ontmoetingen!

Het doel van Stichting Present is om een beweging op gang te brengen in de samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. En dat werkt. Want met een Present-project komt er in één dag echt iets van de grond en ontstaan er ontmoetingen van blijvende waarde!

We geloven dat mensen bereid zijn zich in te zetten voor een ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig.

Stichting Present is die schakel. Help ons die schakel te blijven en doneer aan Stichting Present Woerden!!

Bekijk alle
11-06-2019 | 21:00 Mooi initiatief. Op een hele praktische manier wordt er echt een verschil gemaakt.
23-05-2019 | 10:29
23-05-2019 | 09:43 Ik draag graag bij aan een lokale stichting die zichtbaar verschil maakt voor mensen die het echt nodig hebben.